Questions? Feedback? powered by Olark live chat software
08-208 550

Hälsofördelar med att hoppa studsmatta

Att hoppa studsmatta är en bra aktivitet för alla åldrar och ger dig flera hälsofördelar.

Effektiv motion

Visste du att en 10 minuters aktiv hoppning på en Springfree Trampolin motsvarar en 30 minuters löpning? Enligt en studie som gjordes av NASA, det innebär att hoppning är upp till 68% effektivare än att jogga.


Kardiovaskulär Fitness

Att Hoppa på en studsmatta ger en måttlig till hög nivå aerob träning som hjälper till att upprätthålla konditionen. Hoppning kommer öka din puls och det tar mindre tid från ditt fullspäckade schema.


Intervall Träning

På Springfree studsmatta kan du göra flera övningar. Till skillnad från vanliga former av motion som endast tillåter en rörelse (t.ex. att träna på ett löpband, cyklar eller stillastående cykel, Cross trainer eller stegmaskin), aktiv vila under en återhämtningsperiod ger längre träningstid.


Låg belastning

Att Hoppa på Springfree Trampolin ger dig en träning med låg belastning. En hoppares vertikala acceleration och retardation absorberas av hoppduken och tar upp till 80% av belastningen.


Starkare skelett

Den Repetitiva verkan av hoppning förbättrar benmineralinnehåll och stärker skelett och muskler . Varje landning från ett hopp är ungefär dubbla tyngdkraften , som utvecklar muskelstyrka över tiden och förhindrar bensjukdomar såsom osteoporos.


Avgiftande och lymfdränerande

Att hoppa på en studsmatta stimulerar friflytande lymfatiska dräneringssystemet , det hjälper befria kroppen från gifter, fångade protein, bakterier, virus och andra cellavfall. Den acceleration, retardation och graviditeten som att hoppa på en studsmatta skapar idealiska förutsättningar för dränering av avfall från våra celler.


Mental Hälsa

Fysisk aktivitet gör att du känner glad, positiv och självsäker . Endorfiner, positiva stimulerande kemikalier som frigörs under träning, utlöses när du hoppar. En annan fördel är att det är roligt att hoppa upp och ner. Att veta att hoppning på Springfree studsmatta är säkert kommer att ge dig sinnesfrid, så att du kan le, skratta och känna sig lycklig!En Springfree studsmatta är inte bara för barnen det är också ett bra sätt för hela familjen att hålla sig aktiv. Ladda ner våra fitness rutiner som utvecklats speciellt för din Springfree studsmatta. Oavsett vad din kondition mål är har vi ett träningsprogram för dig!

Fitness Rutiner

Ladda ner träningsprogrammen här:

Träning är viktigt för hälsan

Amanda Parker är en världsmästare i sporten trampolin och en gymnastiklärare, så hon vet hur viktigt det är för barn att hålla sig aktiva.